We eten om ons lichaam te voeden of gewoon omdat we het lekker vinden en gezellig is om samen te eten. We vinden het vaak vanzelfsprekend dat we kunnen eten wat we willen en wanneer we willen. Maar voor sommige mensen is het niet mogelijk om het eten van hun bord naar hun mond te krijgen. Hierdoor zijn ze afhankelijk van anderen om te kunnen eten. Hierdoor heb je minder plezier in het eten en ga je ook liever niet uit eten.

Vitility vindt dat mensen de mogelijkheid moeten hebben om zelfstandig te kunnen eten. Er kunnen verschillende reden zijn waarom iemand niet zelfstandig kan eten en daarom heeft Vitility een breed assortiment aan bestek.

Voor sommige mensen is het niet mogelijk om normaal bestek vast te houden omdat ze hun handen niet dicht kunnen doen voor het vasthouden van het bestek. Voor deze mensen is er bestek met een verdikt handvat waardoor er minder inspanning nodig is om het bestek vast te houden.

Om het bestek van je bord naar je mond te brengen moet je, je pols buigen. Voor sommige mensen kan dit ook een probleem zijn, daarom is er bestek dat naar links of naar rechts gebogen is. Dus voor links- en rechtshandige mensen. Er is ook bestek die jezelf eenmalig in de juiste stand kan buigen. Het fijne is dat je dus het bestek helemaal op jou af kan stellen, waardoor je comfortabeler kan eten. Dankzij het gehoekte bestek hoef je alleen maar het bestek van bord naar mond te brengen en hoef je, je pols niet te buigen.

Mocht je geen kracht hebben om bestek van het bord naar je mond te brengen, dan is er lichtgewicht bestek, zodat je met minder kracht toch zelfstandig kan eten. Het kan ook zijn dat je door tremoren niet zelfstandig kunt eten en het eten steeds van je bestek afvalt. Hiervoor heb je verzwaard bestek die ervoor zorgt dat de tremoren minder heftig zijn en daardoor het eten makkelijker naar je mond kunt brengen.

Voor mensen die maar één hand kunnen gebruiken hebben we gecombineerd bestek. Een spork (spoon, fork) is een lepel en vork in één. Je kan het eten opscheppen of op de vork prikken.

Er is ook speciaal bestek voor kinderen. Deze zijn kleiner en lichter en zijn vaak ook gebogen.

Wil je meer informatie over aangepast bestek, ga dan naar onze website www.vitility.comen zie ons gehele assortiment.