In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen met Reuma. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen. Bij Reumatisch aandoeningen heeft men last van gewrichten, spieren, pezen en/of botten en soms zijn daar ook organen bij betrokken.

Mensen met Reuma leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid. Het gevolg hiervan is dat bepaalde dagelijkse handelingen moeilijker worden om zelfstandig uit te voeren. Men kan bijvoorbeeld door pijn of stijfheid de handen niet meer dichtknijpen. Het is hierdoor heel lastig om dunnen voorwerpen vast te houden. Eten met bestek kan dan al een hele uitdaging zijn. Maar het is niet alleen iets vastpakken dat lastig kan zijn. Het is ook draaien, buigen, staan en lopen. 

Een dag met VITILITY

VITILITY heeft verschillende hulpmiddelen die mensen met Reuma kunnen helpen om bepaalde handelingen weer zelfstandig uit te voeren. Graag laten we zien hoe een dag met VITILITY eruit kan zien.

Opstaan en wassen met VITILITY

Als je Reuma hebt dan kan het opstaan uit bed al een uitdaging zijn. VITILITY heeft hiervoor verschillende hulpmiddelen zoals een bedrand of een touwladder. Deze hulpmiddelen helpen jou om omhoog te komen, te draaien en uit bed te stappen. Nadat je uit bed bent dan wil je jezelf wassen en aankleden. Door stijven spieren of pijnlijke gewrichten kan het moeilijk zijn om in de douche te staan. Om toch zelfstandig en met meer comfort te kunnen douchen kan je een douchestoel gebruiken. Er zijn verschillende douchestoelen. Er zijn douchestoelen met of zonder leuningen. Alle douchestoelen hebben een antislip zitting met afwatering, zodat je niet van de stoel afglijdt. Om de poten van de douchestoelen zitten antislip doppen zodat de stoel niet weg kan schuiven in de douche. De douchestoelen van VITILITY bieden meer comfort en veiligheid om meer ontspannen van het douchen te kunnen genieten. Om jezelf te wassen heeft VITILITY sponzen of washulpen met een verlengd handvat. Dankzij het verlengde handvat hoef je niet onnodig te draaien of te bukken om jezelf te kunnen wassen. VITILITY helpt jou om met zo min mogelijke inspanningen zelfstandig en comfortabel te kunnen douchen.

Aankleden met VITILITY

Als je, jezelf gewassen hebt dan wil je, jezelf aankleden. Als je door Reuma de fijne motoriek mist in je handen dan kan knopen dicht maken van een blouse of een broek heel lastig zijn. VITILITY heeft een knopenhaak met een verdikt handvat. Je stopt de knopenhaak door het gat van blouse of broek en dan om de knoop heen. Daarna trek je de knoop door het gat heen en kan je de knopenhaak van de knoop halen. Als je moeilijk kan draaien en bukken dan is het ook lastig een blouse, jas of schoenen aan te doen. Je kunt hiervoor een aankleedstok gebruiken met schoenlepel. De ene kant is een haak waarmee je bijvoorbeeld je jas van achteren naar voren kan halen. De andere kant is een schoenlepel waardoor je zonder te bukken je schoenen aan kan doen.

Eten bereiden met VITILITY

Nadat je aangekleed bent, dan wil je graag iets eten. Als je de fijne motoriek mist of geen controle over je bewegingen hebt, dan is het heel lastig om een maaltijd te bereiden. VITILITY heeft hiervoor ook verschillende opties om met meer comfort en zelfstandig een maaltijd te bereiden. Je kan bijvoorbeeld een snijplank gebruiken met een antislip onderzijde. De snijplank heeft ook een opstaande rand waar je bijvoorbeeld je boterham tegen aan kan leggen. Hierdoor kan je met minder inspanning je brood smeren zonder dat het brood of de snijplank weg schuift. VITILITY heeft ook verschillende keukenmessen met een gehoekt handvat. Dankzij het gehoekte handvat kan je, je pols recht houden terwijl je snijdt. Hierdoor wordt je pols minder belast tijdens het snijden. Een pot of fles openen kan ook lastig zijn met Reuma. Hiervoor zijn er verschillende openers die jou helpen met minder kracht een pot of fles te openen. Je kan zelfs een antisliponderzetter gebruiken om te voorkomen dat de pot of fles weg glijdt tijdens het openen.

Eten met VITILITY

Niet alleen het bereiden van een maaltijd kan een uitdaging zijn, maar ook het eten zelf. VITILITY heeft buigbaar bestek met een verdikt handvat. Door het verdikte handvat ligt het bestek comfortabel in de hand. Doordat het bestek buigbaar is kan je het bestek naar rechts of naar links buigen. Als het bestek gebogen is hoef je alleen het bestek van je bord naar je mond te brengen en hoef je, je pols niet te draaien of te buigen om het eten in je mond te krijgen. 

Drinken met VITILITY

VITILITY heeft verschillende soorten bekers die je kunnen helpen om met meer comfort en zekerheid te kunnen drinken. Zo zijn er bekers met één of met twee handvaten, zodat je de beker beter vast kan houden. Maar er zijn ook bekers met neusuitsparing. Door de neusuitsparing kan je drinken zonder je hoofd naar achter te buigen. Dit kan lastig zijn als je bijvoorbeeld een stijve nek hebt.

Huishouden met VITILITY

Nadat je gegeten en gedronken hebt dan wil je, taken in het huishouden gaan afwerken. VITILITY heeft verschillende hulpmiddelen die bij verschillende taken kunnen helpen. Zo zijn er wasknijpers die je niet open hoeft te knijpen maar zo over de was en de waslijn kan schuiven. Er zijn ook draaddoorvoeders die je kunnen helpen een draad door een naald te doen. Maar ook antislip tape die je om verschillende voorwerpen kan doen, zodat ze beter in de hand blijven liggen. Als je moeite hebt met opstaan en zitten dan heeft VITILITY ook meubelverhogers zodat je met minder inspanning kan gaan staan en gaan zitten.

Werken en creatief bezig zijn met VITILITY

Als je moet schrijven dan kan het heel lastig zijn met Reuma om een pen vast te houden. VITILITY heeft speciaal hiervoor een Reuma pen. Deze pen is verdikt en voorgevormd, waardoor hij beter in de hand ligt. Er zijn ook verschillende pengrepen die je om normale pennen of potloden kunt schuiven voor een betere grip. Als je in je vrije tijd graag creatief bezig bent dan zijn er ook verschillende scharen met verschillende grepen. De scharen zorgen er ook voor dat je met minder inspanning en met meer comfort kan knippen. Hou je graag van een kaart spelletje, maar kan je de kaarten niet meer vasthouden dan heeft VITILITY ook kaartenhouders, waar je de kaarten makkelijk erin en eruit kan halen.

Meer mobiliteit met VITILITY

Je zelf verplaatsen kan lastig zijn met Reuma. VITILITY heeft verschillende loophulpmiddelen die je ondersteunen tijdens het lopen. Zo zijn er verschillende wandelstokken, maar ook rollators en kniefietsen. Door de verschillende loophulpmiddelen kan je jezelf veilig en met meer zekerheid verplaatsen.

Spieren, gewrichten en zenuw stimuleren met VITILITY

Wat belangrijk is voor de gewrichten en spieren is beweging. Als je Reuma hebt is dit misschien het laatste wat je wilt. VITILITY heeft verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen meer te bewegen. Een handig product is de airwalker. Je kan de airwalker gebruiken terwijl je in een stoel voor de tv zit. Door de airwalker blijven je benen in beweging wat goed is voor de spieren en de gewrichten. Je kan de airwalker ook op tafel zetten en dezelfde beweging maken met je handen en armen. Je kunt zo je lichaam trainen zonder dat je jezelf hoeft te verplaatsen of overmatig in te spannen. Zo zijn er ook massageballen met stekels. Door in de ballen te knijpen en door je handen te laten gaan stimuleren je de zenuwen.

Medicatiemanagement met VITILITY

Medicijnen in nemen kan een hele uitdaging zijn. Als je de fijne motoriek mist of kracht dan kan het heel lastig zijn om pillen door te snijden of te verpulveren. Zo heeft VITILITY de 5 in 1 pillenhulp. Je kunt met de pillenhulp de pillen snijden en verpulveren. Je kan het bakje ook gebruiken als drinkbeker en je kan in de deksel ook pillen mee nemen. Tevens heeft VITILITY ook een handig pillendoosje met app. Het pillendoosje heeft verschillende gekleurde vakjes. De app heeft de verschillende kleuren vakjes en geeft een melding wanneer je welke pil in moet nemen.

Zoals je kunt zien heeft VITILITY verschillende hulpmiddelen die je door de dag kunnen helpen om handelingen zelfstandig en met meer comfort uit te voeren. VITILITY wil graag mensen helpen om het leven makkelijker te maken. Wij geven graag mensen meer zelfstandigheid en meer vrijheid. Als mensen zelfstandiger kunnen leven hebben ze meer kwaliteit van leven.

Voor meer informatie over de producten klik op de plaatjes in de tekst. Voor het uitgebreide assortiment ga je naar www.vitility.com.