Er zijn 100 verschillende aandoeningen die vallen onder reuma. Deze 100 verschillende aandoeningen kan je verdelen onder de volgende 5 soorten:

1. Auto-immuunziekten/ontstekingsreuma

2. Artrose

3. Jicht

4. Osteoporose

5. Weke delen-reuma

Reuma zijn aandoeningen aan je bewegingsapparaat zoals gewrichten, spieren, botten en pezen. Bij sommige aandoeningen kunnen ook organen betrokken zijn en kenmerkend is dat deze aandoeningen niet ontstaan zijn door een ongeval.

 Auto-immuunziekten/ontstekingsreuma

Bij auto-immuunziekten/ontstekingsreuma krijg je ontstekingen in je gewrichten. Bij auto-immuunziekten/ontstekingsreuma valt het immuunsysteem jouw eigen lichaam aan omdat hij goede cellen aan ziet voor kwade cellen. 

Artrose

Artrose is de meest voorkomende vorm van Reuma. Bij Artrose wordt het kraakbeen van je gewricht dunner en kan zelfs verdwijnen. Hierdoor komt er meer belasting op de botten van het gewricht waardoor het kan beschadigen of vervormen. 

Artrose

Jicht

Als de stofwisseling in het lichaam niet goed verloopt, dan kan het urinezuurgehalte in je bloed hoger worden. Hierdoor kunnen er urinezuurkristallen ontstaan die gewrichtsontstekingen kunnen veroorzaken. Je krijgt heftige pijnlijke aanvallen in een gewricht die vaak plotseling zijn en geen vast patroon hebben, het kan een enkele keer gebeuren of het kan vaker terugkomen. 

Jicht

Osteoporose

Bij osteoporose ontstaat er botontkalking. Als het bot ontkalkt dan neemt de massa van het bot af. Hierdoor veranderd de structuur van het bot waardoor het zwakker wordt. Iemand met osteoporose kan daardoor makkelijker een bot breken.

Osteoporose

Weke delen-reuma

De naam zegt het al een beetje het is een vorm van reuma die ontstaat in de weke delen van het bewegingsapparaat. De weke delen zijn dus spieren, pezen of slijmbeurzen. Vaak ondervindt pijn of stijfheid in de spieren, pezen of slijmbeurzen.

Reuma is vaak chronisch, dus blijvend. Men weet niet hoe Reumatische aandoeningen ontstaan. De ene dag gaat beter dan de andere dag. Doordat het bewegingsapparaat wordt aangetast is bewegen vaak moeilijk en kan je, je beperkt voelen in het dagelijkse leven. 

Er zijn ook kinderen en jongeren met reuma. Reuma is niet te genezen. Het is lastig dat je elke dag weer moet afwachten hoe het lichaam gaat reageren. De kwaliteit van leven neemt daardoor af. Gelukkig worden de behandelingen beter, waardoor kwaliteit van leven toe neemt.

Als je bepaalde handelingen in het dagelijkse leven niet meer uit kunt voeren, dan kun je, je beperkt voelen. Het is niet fijn om altijd afhankelijk van anderen te moeten zijn. Vitility heeft een groot assortiment van producten die het dagelijkse leven makkelijker kan maken, waardoor je bepaalde handelingen zelfstandig uit kan voeren. Vitility vindt dat een aandoening of een lichamelijk ongemak geen beperking hoeft te zijn in het dagelijkse leven. Vitility geeft mensen graag meer zelfredzaamheid en meer kwaliteit van leven.

Wil je meer over Vitility weten, ga dan naar www.vitility.com