Het menselijk lichaam zit wonderbaarlijk in elkaar. Continue vinden er processen in ons lichaam plaats die ervoor zorgen dat wij kunnen functioneren. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend en lukt het niet om bepaalde processen uit te voeren. Dit merken wij dan door lichamelijke ongemakken. Als lichamelijke ongemakken niet verdwijnen of een lange tijd aanhouden, dan is er meestal sprake van een ziekte of aandoening. Deze zijn vaak onder te verdelen in 3 categorie├źn:

  • Spieraandoeningen
  • Gewrichtsaandoeningen
  • Zenuwaandoeningen

Botten geven ons lichaam stevigheid, maar spieren geven ons bewegelijkheid. Als we onze spieren niet kunnen gebruiken, door spierzwakte, verlamming of ongecontroleerde bewegingen, dan kan er sprake zijn van een spieraandoening. Het kan iets tijdelijks en onschuldigs zijn, maar kan ook het begin zijn van iets chronisch. Het is dan verstandig om je huisarts te raadplegen. Die kan door middel van onderzoek vaststellen wat er gaande is.

Gewrichten zorgen ook voor beweeglijkheid van het lichaam. Je hebt onder andere gewrichten in je armen, handen, benen en voeten. Deze gewrichten zorgen ervoor dat je kan draaien, buigen of strekken. Deze gewrichten kunnen plotseling pijn gaan doen of stijf worden of gaan zwellen. Hierdoor worden je gewrichten minder beweeglijk. Dit kan gebeuren door overbelasting. Maar als dit zomaar gebeurt en lang aanhoudt of regelmatig terugkomt, dan zou er sprake kunnen zijn van een gewrichtsaandoening en men moet dan uiteraard ook de huisarts raadplegen om dit te controleren.

Zenuwen lopen door heel het lichaam en die beginnen vanuit de hersenen. De zenuwen verbinden eigenlijk de hersenen met rest van het lichaam. De zenuwen geven signalen door van de hersenen naar rest lichaam. Om te lopen geeft jouw hersenen via een zenuw een signaal naar je beenspieren en gewrichten, dat ze een beweging moeten maken. Dit gebeurt supersnel en lijkt vanzelfsprekend. Maar als dit niet gebeurt, beseffen we dat het niet zo vanzelfsprekend is. Je merkt dan dat je een bepaalde handeling niet uit kan voeren, het kan gepaard gaan met pijn, zwakte of verlamming. Misschien wordt eerst gedacht aan een spier of gewrichtsaandoening, maar kan dus een zenuwaandoening zijn. 

Als je van deze lichamelijke ongemakken last hebt betekend dat misschien dat je bepaalde dingen niet meer kan of dat je hulp of zorg nodig hebt. Je voelt je misschien verslagen of somber. Je voelt je misschien zelfs minder als iemand anders. Tegenwoordig zijn voor veel lichamelijke ongemakken producten die helpen een bepaalde handeling weer zelfstandig uit te kunnen voeren. Dankzij deze producten heb je minder hulp nodig en heb je meer zelfstandigheid en meer vrijheid. Hierdoor krijg je weer meer eigenwaarde en heb je meer kwaliteit van leven. Wat er ook gebeurt blijf positief en voor elk probleem is er een oplossing. Vitility wil graag mensen helpen om meer zelfstandigheid te krijgen en om meer kwaliteit van leven te hebben. We maken graag het leven makkelijker. Vitility heeft producten die je elk moment van de dag kunnen helpen, om bepaalde handelingen in en rondom het huis uit te kunnen voeren.

Kijk voor ons volledige assortiment op www.vitility.com.