Tegenwoordig spreekt men niet meer over Autisme maar over Autisme Spectrum Stoornis. Je hebt namelijk verschillende vormen en niet iedereen is hetzelfde dus een Autisme Spectrum Stoornis kan zich bij iedereen anders ontwikkelen. Zelf vind ik stoornis niet passend omdat het geen stoornis is. Het is een andere manier van denken en observeren. Als je gaat vergelijken met iemand die geen Autisme heeft en je vindt iemand zonder Autisme normaal dan spreek je over stoornis. Maar voor iemand met Autisme is hij of zij ook normaal. Wat is normaal? Het is gewoon anders en niet minder. Mensen met Autisme hebben weer bepaalde eigenschappen die mensen zonder Autisme niet hebben. Het is accepteren zoals je bent of hoe anderen zijn en daar waardering voor hebben.

Mensen met Autisme kunnen over het algemeen prima zelfstandig functioneren. Toch zijn er mensen met Autisme die zwakbegaafd zijn en minder controleren over hun handelen hebben en heel moeilijk met veranderingen om kunnen gaan. Door de combinatie van Autisme en zwakbegaafdheid kunnen er andere problemen ontstaan, waardoor ze niet goed zelfstandig kunnen functioneren. Deze mensen wonen onder begeleiding en hebben dagelijks zorg nodig. Ze kunnen heel onrustig zijn vanbinnen, waardoor ze simpele handelingen niet uit kunnen voeren. Zoals het strikken van veters bijvoorbeeld. Je kunt hun helpen door elke keer een schoenveters te strikken, maar VITILITY heeft elastische veters en zelfs verlengde schoenlepels, zodat ze met meer controle zelfstandig hun schoenen aan kunnen doen. Je hoeft de veters maar één keer te strikken en je kan de schoenen zelfmakkelijk aan en uit doen.

Er kunnen ook lichamelijke afwijkingen ontstaan, waardoor bijvoorbeeld zelfstandig eten en drinken ook niet mogelijk is. VITILITY heeft verschillende eet en drinkhulpen, zodat mensen met minder motoriek of minder kracht toch zelfstandig kunnen eten en drinken. Er kunnen dus door lichamelijke beperkingen situaties ontstaan, waardoor iemand niet meer zelfstandig kan functioneren. VITILITY heeft een breed assortiment van handige producten die daarbij kunnen ondersteunen.

Ga voor meer informatie naar www.vitility.com. VITILITY maakt het leven makkelijker voor mensen met een beperking.