Door het COVID-19 virus wordt ons geadviseerd om minimaal 1,5 meter afstand te houden, zodat we het risico beperken dat we elkaar kunnen besmetten. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk als je iemand moet verzorgen. Degene die onze zorg het hardste nodig hebben, zijn vaak ook degene waarvoor het COVID-19 virus een groot risico kan zijn. We kunnen ons en anderen beschermen door handschoenen en mondkapjes te dragen, maar die zijn beperkt en raken snel op. Toch is er een andere mogelijkheid om meer afstand te nemen en mensen zorg te bieden. Door middel van ADL-hulpmiddelen, kunnen mensen bepaalde handelingen mogelijk zelfstandig uitvoeren. Hierdoor hoef je de zorgbehoevende minder te helpen en kan je meer afstand houden. Doordat de zorgbehoevende handelingen zelfstandig uit kan voeren heeft men meer kwaliteit van leven en loopt men minder risico om besmet te kunnen raken.

VITILITY heeft een groot assortiment van ADL-hulpmiddelen die mensen kunnen helpen dagelijkse handelingen weer zelfstandig uit te voeren. VITILITY heeft gekeken naar welke handelingen er dagelijks plaatsvinden in en rondom het huis. Deze handelingen hebben we onder verdeeld in 6 categorieën en zijn opzoek gegaan naar producten die mensen kunnen helpen deze handelingen zelfstandig uit te voeren. De 6 categorieën zijn:

Wil je meer weten over de producten van VITILITY ga dan naar https://vitility.com/shop. Daar vind je ons uitgebreide assortiment. Elk product wordt uitgelegd door middel van tekst, handelingenfoto’s en video’s.

VITILITY wil graag het leven makkelijker maken voor mensen met lichaemlijke ongemakken. Door producten te leveren die mensen meer zelfstandigheid kunnen geven, maar ook de zorg makkelijker maakt. Wij vinden dat iedereen recht heeft op meer kwaliteit van leven.

Helaas zijn er mensen met lichamelijke ongemakken, waarbij een hulpmiddel niet meer voldoende is om ze meer zelfstandigheid te kunnen geven. Deze mensen hebben intensiever zorg nodig. VITILITY wil alle zorgverleners bedanken die mensen helpen om ze meer kwaliteit van leven te kunnen geven. Het is een hectische tijd voor de zorg, blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen. Volg de raad op van het RIVM of de WHO, zodat we het risico op besmetting kunnen verkleinen en de ouderen en de zwakkere niet hoeven te lijdens als gevolg van het COVID-19 virus.