Als je Parkinson hebt, dan kan je last hebben van tremoren of stijfheid van spieren. Hierdoor kan het lastig zijn om bepaalde handelingen zelfstandig uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld het bereiden van een maaltijd of zelfs drinken kan lastig zijn. VITILITY heeft verschillenden producten die mensen met Parkinson kunnen helpen om meer zelfstandig te zijn.

Zo is er bijvoorbeeld een beker met 2 grepen die van binnen kegelvormig is. Doordat de beker 2 handgrepen heeft kan je de beker beter vasthouden en heb je meer controle. Dankzij de kegelvormige binnenkant hoef je niet je hoofd helemaal naar achteren te doen om te kunnen drinken. Zo kan je met minimale bewegingen en meer controle drinken.

Door de tremoren of de stijfheid van de spieren kan het ook lastig zijn om brood te smeren. VITILITY heeft hiervoor een snijplank met aan de ene kant een rand. Deze rand plaats je tegen de rand van de tafel of aanrecht. Aan de andere kant loopt de snijplank in een hoek en zitten er bovenop kleine ronden pinnen. Je legt het brood tegen de pinnen aan en je kan het brood gaan smeren. Doordat je naar de pinnen toe smeert, druk je de snijplank tegen de rand van de tafel of aanrecht en schuift de plank niet weg. Zo kan je met meer controle zelfstandig je brood smeren.

Snijden kan ook heel lastig zijn als je Parkinson hebt. VITILITY heeft een mes vork combinatie voor in de keuken. Je kan het mes gebruiken voor het snijden van kaas of worst, maar je kan er ook brood mee snijden. De twee punten aan het uiteinde van het mes kan je gebruiken als vork. Dit kan heel handig zijn als je het lastig vindt om datgene wat je gesneden hebt op te pakken. Je prikt het dan op de vork. Het fijne van het mes is dat het een gehoekt handvat heeft. Zo kan je, je pols rechthouden als je snijdt. Het handvat is antislip, waardoor het mes goed in de hand blijft liggen. Hierdoor kan je met meer comfort en minder inspanning snijden.

Als je Parkinson hebt kan het ook heel lastig zijn om potten en flessen te openen. VITILITY heeft een flexibele en multifunctionele pot en flesopener die om elke formaat deksel of dop past. Dankzij de antislip werking van de opener heb je veel grip op de deksel of dop en kan je de pot of fles met minder krachtinspanning openen. Ben je bang dat de pot of fles wegglijdt dan kan je ook een antisliponderlegger gebruiken, zodat de pot of fles op zijn plaats blijft. VITILITY heeft een antislip set. Bestaande uit een onderzetter, flesopener en potopener.

Zo zijn er nog meer handelingen door de dag heen die lastig zijn om zelfstandig uit te voeren als je Parkinson hebt. Bijvoorbeeld de knopen van je blouse of jas open en dicht doen. VITILITY heeft hier voor een knopenhaak. Je stopt de knopenhaak door het knoopsgat. Je plaatst de knopenhaak om de knoop heen en trekt de knopenhaak naar je toe. Doordat de knopenhaak aan het uiteinde smaller is heb je de knoop goed vast en kan je hem ook makkelijker door het knoopsgat halen. 

Wil je meer informatie over de producten klik dan op de plaatjes in de tekst. Wil je meer weten over het uitgebreide assortiment van VITILITY ga dan naar www.vitility.com.