Vind je het leuk om boeken te lezen? Even ontspannen verdwijnen in de romantische of spannende verhalen. Lekker een moment voor jezelf met een kop thee. Het kan zijn dat je door lichamelijke ongemakken geen kracht meer hebt om een boek vast te houden of dat je niet meer goed de lettertjes kunt lezen, waardoor lezen meer inspannend wordt dan ontspannend.

Vitility heeft daar verschillende oplossingen voor. Als je een boek niet meer vast kunt houden is er de Vitility boekenstandaard. Deze standaard kan je in verschillende standen zetten en zelfs horizontaal of verticaal. De boekenstandaard heeft aan de voorzijde twee klemmetjes die je weg kunt draaien of naar voren kan halen of naar achter kan duwen. Hierdoor kan je zowel dunne tijdschriften als dikkere boeken erin plaatsen. Doordat je de klemmetjes weg kunt draaien is het heel eenvoudig om een boek of tijdschrift erin te plaatsen of om te bladeren.

Kan je de kleine lettertjes niet meer goed lezen dan is de Vitility Vergrootglas Handsfree ideaal. Hij heet handsfree omdat het vergrootglas een lange koord heeft die je om je nek kunt doen en het vergrootglas heeft een standaard met voetjes die je tegen je buik kunt zetten. Zo heb je twee handen vrij om een boek vast te houden en te bladeren. Verder heeft het vergrootglas een lampje zodat de tekst niet alleen vergroot maar ook verlicht wordt.

Mocht je echter geen mobiliteit meer in je handen of vingers hebben en is het omslaan van een bladzijde van een boek niet mogelijk, dan is er een bladzijde omslaghulp. De bladzijde omslaghulp heeft een klem die je over je hand kunt schuiven. Aan de andere zijde van de omslaghulp zit een rubber vingerhoedje met kleine bolletjes erop waardoor je meer grip op een bladzijde hebt, zodat je eenvoudig een bladzijde om kunt slaan.

Zoals je kunt zien hoeft een lichamelijk ongemak geen beperking te zijn om ontspannen een boek te kunnen lezen. Wil je meer informatie over deze producten ga dan naar onze website www.vitility.com of klik op de plaatjes.