Als je door reuma pijnlijke of stijve gewrichten hebt dan kan het heel lastig zijn om zelfstandig te eten. Het vastpakken van het bestek kan al lastig zijn of om het eten van je bord naar je mond te brengen. Als je pijnlijke of stijve gewrichten hebt realiseer je pas hoe vaak je die gewrichten gebruikt. VITILITY heeft verschillende handige producten die mensen met Reuma kunnen helpen om zelfstandig en comfortabeler te eten of drinken.

Voordat je een boterham gaat eten, ga je hem eerst smeren. Als je maar één hand kunt gebruiken is het heel lastig om brood te smeren. Vaak pak je, je bord of snijplank vast en met de andere hand smeer je. Als de snijplank of bord niet vast kunt pakken dan is het lastig om de boterham te smeren. VITILITY heeft hiervoor een snijplank met 3 opstaande randen en een antislip onderzijde. Door de opstaande rand kan je het brood smeren zonder dat het brood weg schuift en door de antislip onderzijde schuift de snijplank ook niet weg tijdens het smeren. 

Als je door stijve of pijnlijke gewrichten je hand niet dicht kunt knijpen dan is het heel lastig om bestek vast te pakken. VITILITY heeft buigbaar bestek met een verdikt handvat. Door het verdikte handvat hoef je, je handen niet helemaal dicht te knijpen om het bestek vast te houden. Tevens is het handvat van een antislip materiaal waardoor het bestek goed in de hand blijft liggen. Het bestek is naar links of rechts te buigen. Als je stijve of pijnlijke polsen hebt dan is het moeilijk om het bestek te draaien om het eten in je mond te doen. Doordat je het bestek buigt kan je het eten van je bord naar je mond brengen zonder dat je, je pols hoeft te buigen. 

Als je pijnlijk of stijve polsen hebt is het ook heel lastig om te snijden. Door te snijden moet je, je polsen buigen om een goede snij beweging te kunnen maken. VITILITY heeft hiervoor een schommelmes. Je pakt het mes bij het brede handvat vast en maakt een schommelende beweging om te snijden. Zo kan je toch snijden zonder je pols te hoeven buigen.

Het kan zijn dat je door pijnlijke of stijve gewrichten je hoofd niet naar achteren kan buigen. Het is daardoor heel lastig om te drinken. VITILITY heeft een beker met een kegelvormige binnenzijde. Door de kegelvormige binnenzijde kan je drinken zonder dat je, je hoofd naar achteren hoeft te buigen.

Wil je meer weten over deze producten klik op de plaatjes in de tekst. Voor het uitgebreide assortiment ga je naar www.vitility.com.