Als je last hebt van tremoren door bijvoorbeeld Parkinson, dan is het lastig om zelfstandig te eten. Door de tremoren is het vaak lastig om bestek vast te pakken. Het is moeilijk om het eten op het bestek te krijgen en naar je mond te brengen.

Een oplossing hiervoor is verzwaard bestek. Doordat het bestek verzwaard is zullen je spieren minder trillen, waardoor je makkelijker zelfstandig kan eten. VITILITY heeft twee soorten verzwaard bestek.

Het ene bestek is van rvs en ziet eruit als gewoon bestek, maar dan zwaarder. Het andere bestek heeft een verdikt en voorgevormd handvat. Het handvat heeft ook een band die je om je hand kan doen. Zo kan je met meer comfort en zekerheid het bestek gebruiken. Het unieke van dit bestek is dat je er gewichtjes in kan doen. 1 gewichtje is 20 gram en je kan er maximaal 10 in doen. Je kan het bestek dus tot 200gr verzwaren. De gewichtjes plaats je in het handvat. Het fijne van dit bestek is, is dat je zelf het gewicht kan bepalen. Tevens kan je het bestek naar links of naar rechts buigen. Hierdoor hoef je niet met je pols te draaien om het eten in je mond te krijgen.

Voor meer informatie klik op de plaatjes. Voor het uitgebreide assortiment ga je naar www.vitility.com.