Mensen met Dementie die kunnen vergeten te eten. Ze worden niet geprikkeld om te gaan eten. Uit een studie is gebleken als men rood servies gebruikt dat mensen met Dementie meer geprikkeld worden om te gaan eten of te gaan drinken. VITILITY heeft verschillende rode producten voor mensen met Dementie.

Zo heeft VITILITY een complete set met een bord met verhoogde rand een vork, lepel en mes met een verdikt handvat, een beker met tuit en eierdopje op zuignap. De set bevat ook een gele antislip onderlegger. Uit studie bleek ook dat als het contrast tussen het servies het grootst was men meer geprikkeld werd om te eten. Rood en geel leverde de besten resultaten op.

Niet alle mensen met Dementie zijn hetzelfde. Sommige hebben door andere aandoeningen misschien ook lichamelijke klachten. Daarom heeft VITILITY verschillende rode bekers. Er zijn bekers met twee handvaten als men bijvoorbeeld minder kracht of mobiliteit heeft om de beker vast te pakken en naar de mond te brengen. Er zijn ook bekers met één handvat voor als men nog wel voldoende kracht en mobiliteit heeft om de beker naar de mond te brengen. Dan zijn er ook nog bekers zonder handvaten, voor degene die bijvoorbeeld moeilijk of niet prettig vindt om de beker aan de oren vast te moeten houden.

Voordat je, je eten kunt eten ga je, je maaltijd eerst voorbereiden. VITILITY heeft een handige snijplank met opstaande randen en een antislip onderzijde. Zo kan men met mindere mobiliteit of kracht toch eenvoudig en comfortabel een maaltijd voorbereiden.

Wil je meer weten over de producten klik op de plaatjes in de tekst. Voor het uitgebreide assortiment van VITILITY ga je naar www.vitility.com.